Нивата на водата в реките, езерата и язовирите в Западна Европа

...
Нивата на водата в реките, езерата и язовирите в Западна Европа
Коментари Харесай

Безпрецедентна суша в Западна Европа

Нивата на водата в реките, езерата и язовирите в Западна Европа понижават или даже пресъхват на фона на най-тежката суша от десетилетия, която слага напрегнат доставките на питейна вода, попречва речния товарен превоз и туризма и заплашва добивите на аграрни култури, обобщава Ройтерс.

Условията се утежниха в цяла Европа, докато поредица от горещи талази минават през континента.

В Испания фермерите на юг се притесняват, че суровата суша може да понижи производството на зехтин с близо една трета в страната, която е негов максимален производител в света. Във Франция, която като Испания трябваше да се бори с неотдавнашните горски пожари, камиони доставят вода до десетки села останали изцяло без вода

В Германия товарните кораби не могат да плават изцяло натоварени по река Рейн, съществена товарна артерия на Западна Европа, а по продължение на най-дългата река в Италия, По, големите пясъчни насипи са останали на изсъхнало, докато равнището на водата внезапно спада. През юли Италия разгласи изключително състояние за регионите към река По, които създават повече от една трета от селскостопанската продукция на страната.

Докато Франция се бори с четвърта гореща вълна тази седмица, доста учени споделят, че високите температури досега това лято са в сходство с възходящата периодичност и активност на рискови климатични епизоди в Европа.

Британската метеорологична работа във вторник издаде оранжево предизвестие за " рискови горещини " за елементи от Англия и Уелс, като тези региони " не могат да си вземат отмора " от горещите и сухи условия, които провокираха пожари, счупиха температурни върхове и и сложиха на тествания инфраструктурата на Обединеното кралство.

След премахването на рестриктивните мерки поради пандемията доста туристически обекти в Западна и Южна Европа се надяваха на мощен туристически сезон, а вместо това в този момент се сблъскват с високи цени на силата и опасност от ограничавания на потреблението й на фона на невиждана жега и суша.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР